flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь у семінарі-консультації суддів Ленінського районного суду м. Полтави щодо результатів впровадження досудової та наглядової пробації

12 жовтня 2018, 12:12

Сьогодні, 12 жовтня 2018 року, у місті Полтаві відбувається семінар-консультація для ознайомлення представників прокуратури, судів, Бюро надання вторинної правової допомоги та пробації з результатами впровадження досудової та наглядової пробації.

В даному   семінарі- консультації приймає участь голова Ленінського районного суду м. Полтави Новак Юрій Дмитрович та суддя Чистик Ірина Олегівна.

 

Семінар проводиться Проектним офісом з питань пробації Міністерства юстиції України (далі – Проектний офіс), який функціонує за підтримки Проекту «Експертна підтримка врядування та економічного розвитку» (EDGE), Agriteam Canada Consulting Ltd.

Місто Полтава було визначено Міністерством юстиції України одним із пілотних міст, у якому апробуються ефективні моделі роботи з суб’єктами пробації (осіб, які відбувають альтернативні види покарання у громаді), а саме: оцінка ризиків скоєння повторного кримінального правопорушення, досудова доповідь та пробаційні програми.

Інформаційно. Однією з основних причин створення пробації в Україні є необхідність побудови сучасної європейської кримінальної юстиції, яка шляхом ефективної реабілітації та ресоціалізації правопорушників забезпечить баланс між потребами суспільної безпеки та протидії злочинності, запобіганню скоєнню повторних злочинів.

Створення пробації в Україні було визначено одним із пріоритетних напрямків реформ в Україні відповідно до Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки, Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду на період до 2020 року та Стратегічного плану діяльності Міністерства юстиції України на 2017 рік.

 

Прес-служба суду