flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Ленінського районного суду м. Полтави взяв участь у церемонії відкриття Національної фотовиставки "Пробація. Можливості для змін"

12 жовтня 2018, 11:43

11 жовтня 2018 року голова Ленінського районного суду м. Полтави Новак Юрій Дмитрович взяв участь у церемонії відкриття Національної фотовиставки "Пробація. Можливості для змін", що проходить у  приміщенні Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Котляревського.

В церемонії відкриття взяли участь регіональний директор “Агрітім Канада” в Україні Танія Санфорд Аммар, директор Державної Установи “Центр пробації” Олег Янчук , секретар міської ради Олександр Шамот, представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.

Даний фотопроект реалізовано за підтримки Міністерства міжнародних справ Канади, компанією "Агрітім Канада Консалтинг" у співпраці з Міністерством юстиції Україні.

На церемонії презентовані фото та відеоматеріали – світлини та зворушливі історії життя людей, які опинилися у конфлікті з законом і отримали другий шанс на пробації, залишившись на волі, або були ізольовані у місця несвободи. Такі історії демонструють, що, попри все, людині варто давати шанс на виправлення та можливість залишитись у своїй громаді.

 

Довідково: пробація – новий термін в українському законодавстві. У широкому розумінні – це відповідальність особи за скоєний злочин без позбавлення волі. Впровадження пробації в Україні - це не лише крок назустріч європейським стандартам роботи з правопорушниками, але й можливість виправлення правопорушників без ув’язнення.

Пробація представляє собою систему наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого.

 

 

Прес-служба суду