flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Винесено обвинувальний вирок відносно особи яка вчинила шахрайські дії відносно громадян

14 вересня 2018, 14:12

13.08.2018 року Ленінським районним судом міста Полтави винесено обвинувальний вирок відносно громадянина Ш., який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.1, 2 ст. 190, ч.2 ст. 15 ч.2 ст. 190 КК України, а саме вчинення умисних дій, які виразились у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману ( шахрайство), вчиненому повторно, та за які останньому призначено покарання у вигляді – 3 років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України засудженого Ш. звільнено від призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом 2 років іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки.

У справі потерпілими (більше 60-ти осіб) було заявлено цивільні позови щодо стягнення з обвинуваченого Ш. на їх користь заподіяної їм матеріальної та моральної шкоди, які задоволені судом.

Головуюча суддя – Крючко Н.І.

Пошук в ЄДРСР судових рішень можна здійснити за номером 553/3296/16-к

Інформаційно: громадянин Ш. будучи зареєстрованим у встановленому законом порядку приватним підприємцем та займаючись реалізацією металопластикових вікон та дверей, в приміщенні офісу, розташованого в м. Полтава, вчинив шахрайські дії відносно громадян, шляхом отримання замовлень на встановлення металопластикових вікон, з попереднім оформленням договору кредитування, або без такого, не маючи наміру за отримані гроші громадян встановлювати їм металопластикові вікна та двері.