flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З 11 вересня 2018 року діятимуть виключно нові рахунки для сплати судового збору!

07 вересня 2018, 11:49

До уваги учасників судового процесу!

З 11 вересня 2018 року діятимуть виключно нові рахунки для сплати судового збору, тому судовий збір та інші зарахування находжень до бюджетів потрібно сплачувати лише за новими рахунками.

«Граничний термін перехідного періоду функціонування централізованої моделі виконання дохідної частини бюджетів, протягом якого старі рахунки залишаються активними, закінчується 10 вересня 2018 року», – зазначають у ДФС.

Відповідно, з 11 вересня 2018 року кошти, які сплачуватимуться платниками податків на рахунки зі старими реквізитами не будуть зараховуватись до бюджетів, а повертатимуться платникам, як нез’ясовані надходження.

Нагадаємо, що з 02 липня 2018 року змінилися платiжнi реквiзити для зарахування надходжень до бюджетів:

  • щодо сплати судового збору;
  • щодо сплати штрафу за адміністративні правопорушення;
  • щодо сплати штрафу у сфері забезпечення дорожнього руху;
  • щодо сплати штрафу у кримінальній справі (кримінальному провадженні).

Нові реквізити розміщено на сайті суду у розділі «Громадянам», а також на інформаційних стендах в приміщенні суду.

Державна казначейська служба України з метою уникнення втрат бюджетів, у зв’язку зі зміною рахунків, до 11 вересня 2018 року встановила перехідний період, на час якого старі рахунки для зарахування доходів до державного та місцевих бюджетів залишалися діючими.

Усі податки та збори перераховані на старі рахунки не втрачалися, не поверталися, не потребували додаткових зусиль на переадресацію, а зараховувалися відповідно до визначених призначень та у відповідності до бюджетного законодавства.