flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Переклади ключових текстів з судової практики Європейського суду з прав людини

12 червня 2013, 12:17


           Відповідно до повідомлення голови Відділу публікацій та інформації про судову практику Європейського суду з прав людини, у 2012 році Секретаріат Європейського суду з прав людини замовив значну кількість перекладів ключових текстів зі своєї судової практики (case-law) та стислих юридичних викладів (legal summaries).

Це було здійснено завдяки фінансовій підтримці Цільового фонду «Права людини» Ради Європи (COE Human Rights Trust Fund) в межах проекту, мета якого – покращити розуміння та запровадження на внутрішньому рівні стандартів Європейської конвенції з прав людини. Проект поширюється, в тому числі, на Україну. Докладнішу інформацію про проект можна знайти на відповідних веб-сторінках: www.echr.coe.int/ECHR/EN/Header/Case-Law/Decisions+and+judgements/Translations/.

Вказані переклади наразі перебувають в процесі публікації в базі даних Суду (HUDOC). Мовні фільтри в меню бази Hudoc (колонка зліва) дають можливість доступу до повного переліку перекладів на кожну з мов.

З приводу запитань щодо проекту, пропозицій щодо справ/текстів, які варто перекласти, можливо звертатись за адресою проекту: HRTF-translation@echr.coe.int.