flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Невдовзі сплатити штраф і судовий збір можна буде у «Дії»

19 жовтня 2023, 11:54

Незабаром у застосунку Дія можна буде сплатити штраф за адміністративні правопорушення у декілька кліків. Про це повідомляє Державна судова адміністрація України. Як ідеться у її листі, нині тестувальники перевіряють коректність функціоналу для сплати штрафу та судового збору. Після цього послуга буде доступною для всіх користувачів, авторизованих у застосунку «Дія».
Щоб скористатися сервісом й оплатити штраф або судовий збір за постановою у справі про адміністративне правопорушення, потрібно:
- у розділі «Послуги» вибрати вкладку «Судові справи» й обрати судову справу, за якою встановлено штраф (Послуги => Cудові справи).
- або у розділі «Послуги» натиснути на вкладку «Штрафи» і ввійти в «Судові штрафи» (Послуги => Штрафи => Судові штрафи). Якщо за судовою справою необхідно сплатити штраф, про це буде відмітка на картці штрафу.
Щодо переваг:
- За допомогою застосунку "Дія" користувач може оплатити свій штраф або судовий збір швидко та без зайвих зусиль, використовуючи свій смартфон або планшет;
- Вам не потрібно чекати своєї черги в банках або інших платіжних системах. За допомогою "Дії" оплата виконується онлайн, що заощаджує час і нерви користувача;
- Застосунок "Дія" надає користувачам можливість отримати підтвердження оплати в електронному вигляді, що дає додаткову впевненість в тому, що оплата була успішно здійснена і оплата правильно направлена до органу, що видав постанову.
Після завершення бета-тестування сервісу, працівникам суду не потрібно буде додатково повідомляти реквізити для сплати штрафу, судового збору та вимагати від громадян паперову квитанцію про сплату, оскільки відповідні реквізити автоматично генеруються системою, а дані про сплату штрафу, судового збору користувачем в застосунку «Дія» автоматично передаються до АСДС».