flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено конкурс на заміщення вакантої посади головного спеціаліста з інформаційних технологій

18 червня 2019, 16:43

ЗРАЗКИ ДОКУМЕНТІВ ТА ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

Додаток 1

до наказу від 18.06.2019№- ОД.к

 

 

УМОВИ

проведення конкурсу

на зайняття вакантної посади державної служби категорії «В»

головного спеціаліста з інформаційних технологій

Ленінського районного суду м. Полтави

 

ЗАГАЛЬНІ УМОВИ

Посадові обов’язки

2.1.В межах наданих технічних можливостей організовує впровадження в роботі суду комп’ютерних технологій: встановлення комп’ютерного обладнання, комплексів технічної фіксації судового процесу, запровадження комп’ютерних програм автоматизованої системи передачі судових рішень, автоматизованої системи електронного документообігу, адміністрування локальної комп’ютерної мережі, підключення до корпоративної мережі по виділеному захищеному каналу тощо, та забезпечує здійснення відповідного моніторингу щодо впровадження електронного цифрового підпису, запису фонограм судового засідання, надсилання судових рішень та інших електронних документів.

2.2.Забезпечує адміністрування автоматизованих робочих місць суддів та працівників апарату суду.

2.3.Забезпечує введення в експлуатацію, встановлення, програмне обслуговування комп’ютерної техніки, периферійного обладнання та оргтехніки, що знаходиться на балансі суду.

2.4.Організовує проведення робіт щодо інсталяції програмного забезпечення.

2.5. Здійснює практичну та методичну допомогу суддям і працівникам апарату суду з питань роботи та використання програмного забезпечення та комп'ютерного обладнання, що знаходиться на балансі суду.

2.6. За погодженням керівника апарату, заступника керівника апарату суду проводить заняття щодо вивчення працівниками апарату процесу безпечного використання комп'ютерної техніки та програмного забезпечення, автоматизованої системи електронного документообігу суду.

2.7. Здійснює обслуговування і забезпечує моніторинг введення в експлуатацію та організовує обслуговування комп'ютерної мережі суду, поточне адміністрування мережевого обладнання локальної комп'ютерної мережі, адміністрування контролера домену та серверів комп'ютерної мережі.

2.8. Взаємодіє з Державним підприємством «Інформаційні судові системи» в побудові структури доменів локальної обчислюваної мережі в суді, як одного з елементів захисту.

2.9. Забезпечує доступ користувачів до внутрішніх інформаційних ресурсів.

2.10. Здійснює моніторинг дотримання технологій експлуатації програмного забезпечення та використання антивірусного захисту автоматизованих робочих місць.

2.11. Забезпечує виявлення і попередження недоліків у роботі працівників суду під час використання комп'ютерної та оргтехніки, системного та прикладного програмного забезпечення.

2.12. Проводить аналіз стану інформаційного забезпечення суду та вносить пропозиції щодо вдосконалення форм і методів роботи суду в частині інформаційного забезпечення діяльності суду, готує відповідні звіти.

2.13. Забезпечує адміністрування та постійне оновлення інформації на власному веб­-сайті суду у складі веб-порталу «Судова влада України».

2.14. Забезпечує прийняття та відправлення офіційної електронної пошти, що надходить на адресу суду, контролює додержання працівниками апарату Інструкції з використання електронної пошти.

 2.15. Здійснює заходи з технічного захисту інформації з обмеженим доступом.

2.16. Контролює додержання суддями та працівниками апарату інструкції щодо користування персональним комп'ютером.

2.17. Приймає участь в діяльності інвентаризаційної комісії при проведенні інвентаризацій комп'ютерної та периферійної техніки, програмного забезпечення.

2.18.   Проводить своєчасне оновлення бази даних інформаційно-правової системи «Ліга Закон», забезпечує доступ суддів та працівників апарату до вказаної системи.

2.19. Надає рекомендації, пропозиції щодо придбання техніки, пристроїв вводу-виводу інформації, витратних матеріалів, за погодженням з керівником апарату займається реалізацією схвалених пропозицій.

2.20. Вносить керівництву суду пропозиції щодо розподілу або перерозподілу комп'ютерної техніки, що перебуває на балансі суду, з метою збалансованого забезпечення нею працівників, з урахуванням пріоритетності завдань пов'язаних з виконанням програми інформатизації суду.

2.21. Перевіряє цілісність та безпеку електронної інформаційної бази даних суду, а в разі виявлення пошкодження або несанкціонованого доступу до неї негайно інформує голову суду, керівника апарату та заступника керівника апарату суду.

2.22. Контролює використання доступу до мережі Інтернет в службових цілях суддями та працівниками апарату суду, яким надано дозвіл на її використання.

2.23. Здійснює заходи для забезпечення підготовки і надіслання до Єдиного державного реєстру копій судових рішень в електронній формі з використанням електронного цифрового підпису.

2.24. Забезпечує інформаційний обмін через комп'ютерну мережу, включаючи надання електронних адрес працівникам суду, підтримку поштових скриньок в єдиному поштовому домені; розміщення поштових скриньок на Єдиному сервері; антивірусний захист.

2.25. Є адміністратором автоматизованої системи електронного документообігу суду.

2.26. Забезпечує функціонування автоматизованої системи електронного документообігу в суді.

2.27. Запобігає встановленню та використанню стороннього програмного забезпечення та медіа контенту, що безпосередньо не пов'язані з роботою суду.

2.28. Здійснює контроль за використанням працівниками суду змінних носіїв інформації.

2.29. Погоджує з керівництвом суду питання щодо використання в локальній мережі особистої комп'ютерної техніки працівників суду.

2.30. Організовує створення копій електронної інформації користувачами та забезпечує ведення архіву інформаційних ресурсів суду. Забезпечує регулярну архівацію даних, які зберігаються на серверах, у тому числі зняття копій бази даних.

2.31. Дотримується правил та норм з охорони праці та техніки безпеки, правил з експлуатації технічних засобів.

2.32. Забезпечує контроль за формуванням та надсиланням посилок у єдиній судовій інформаційній системі (підсистема «Судова статистика»).

2.33. Проводить моніторинг новітніх технологій, які можуть покращити роботу суду.

2.34. Здійснює контроль за працездатністю комп'ютерної та оргтехніки суду, яка знаходиться на балансі суду, вносить пропозиції керівництву суду про необхідність ремонту, обслуговування, заміни зазначеного обладнання, подає відповідну заявку на обслуговування.

2.35. Організовує надання послуг електронного цифрового підпису суддям та працівникам апарату суду. Здійснює контроль за наявністю та використанням суддями і працівниками суду електронно-цифрових підписів, забезпечує їх виготовлення, видачу та своєчасне оновлення.

2.36. Здійснює обміну офіційними електронними документами між судом та місцевими судами, апеляційними судами, Державною судовою адміністрацією України, територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Полтавській області, а також підприємствами, що належать до сфери управління Державної судової адміністрації України.

2.37. Готує відомості щодо стану направлення судових рішень до Єдиного державного реєстру судових рішень та внесення до автоматизованої системи документообігу суду дат набрання судовими рішеннями законної сили.

2.38. Веде облік встановлених в суді комп’ютерних програм.

2.39. Підтримує в робочому стані систему «Кадри WEB».

2.40. Здійснює заходи щодо забезпечення захисту інформації та контролю за нею в інформаційно-телекомунікаційної системи суду.

2.41. Забезпечує координацію побудови, впровадження та подальше супроводження комплексної системи захисту інформації інформаційно-телекомунікаційної системи суду, здійснення контроль за її функціонуванням.

2.42. Вживає заходи для проведення адаптації новопризначених працівників апарату, визначені Положенням про організацію адаптації працівників Ленінського районного суду м. Полтави.

2.43. Виконує інші доручення голови суду, керівника апарату та заступника керівника апарату суду.

Умови оплати праці

1.        посадовий оклад згідно із штатним розписом – 4900 грн.;

2.        надбавка до посадового окладу за ранг державного службовця, відповідно до частини першої статті 52 Закону України «Про державну службу», Постанови Кабінету Міністрів України від 18.01.2017 №15 «Питання оплати праці працівників державних органів»;

3.        надбавка за вислугу років на державній службі, відповідно до частини першої статті 52 Закону України «Про державну службу»; премії виплачуються в межах фонду преміювання залежно від особистого внеску державного службовця в загальний результат роботи державного органу.

 

Інформація про строковість чи безстроковість призначення на посаду

 

на постійній основі

Перелік документів, необхідних для участі в конкурсі, та строк їх подання

1.                 Копія паспорта громадянина України.

2.                 Письмова заява про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів щодо зайняття посади державної служби, до якої додається резюме у довільній формі.

3.                 Письмова заява, в якій особа повідомляє, що до неї не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України "Про очищення влади", та надає згоду на проходження перевірки та на оприлюднення відомостей стосовно неї відповідно до зазначеного Закону або копію довідки встановленої форми про результати такої перевірки.

4.                 Копія (копії) документа (документів) про освіту.

5.                 Заповнена особова картка встановленого зразка.

6.                 Декларація особи, уповноваженої на виконання функцій держави бо місцевого самоврядування, за минулий рік.

7.                 Оригінал посвідчення атестації щодо вільного володіння державною мовою.

 

Строк подання документів: 15 календарних днів з дня оприлюднення інформації про проведення конкурсу на офіційному сайті Національного агентства з питань державної служби. Останній день подачі документів – 02 липня 2019 року (включно).

Дата, час і місце проведення конкурсу

04 липня  2019 року о 10:00 год.,

за адресою: 36022, м. Полтава, вул. Анатолія Кукоби, 37

Прізвище, ім’я та по батькові, номер телефону та адреса електронної пошти особи, яка надає додаткову інформацію з питань проведення конкурсу

Отюська Ірина Юріївна;

тел. (0532) 60-14-23.

inbox@ln.pl.court.gov.ua

 

 

 

 

 

Кваліфікаційні вимоги

Вимоги

Компоненти вимоги

Освіта

вища освіта ступеня не нижче молодшого бакалавра

або бакалавра

Досвід роботи

       не потребує

Володіння державною мовою

вільне володіння державною мовою

Вимоги до компетентності

Вимоги

Компоненти вимоги

Уміння працювати з комп’ютером

(рівень користувача,

зазначити необхідні спеціалізовані програми, з якими повинна вміти працювати особа)

рівень досвідченого користувача; досвід роботи з офісним пакетом

Microsoft Office (Word, Excel); навички роботи з інформаційно- пошуковими системами в мережі Інтернет

 

Необхідні ділові якості

аналітичні здібності, навички контролю, вміння розподіляти роботу, виваженість, здатність концентруватись на деталях, уміння дотримуватись субординації, адаптивність, стресостійкість, оперативність, вміння визначати пріоритети, навички розв’язання проблем, уміння працювати в команді

 

 

Необхідні особистісні якості

інноваційність, ініціативність, порядність, дисциплінованість, тактовність, готовність допомогти, емоційна стабільність, контроль емоцій, комунікабельність, повага до інших, відповідальність

 

 

Професійні знання

Вимоги

Компоненти вимоги

Знання законодавства

1.         Конституція України;

2.         Закон України «Про державну службу»;

3.         Закон України «Про запобігання корупції».

Знання спеціального законодавства, що пов’язане із завданнями та змістом роботи державного службовця відповідно до посадової інструкції (положення про структурний підрозділ)

1.      Цивільний процесуальний кодекс України;

2.      Кримінальний процесуальний кодекс України;

3.      Кодекс адміністративного судочинства України;

4.      Кодекс України про адміністративні правопорушення

5.      Закон України «Про судоустрій і статус суддів»;

6.      Закон України «Про доступ до публічної інформації»;

7.      Закон України «Про захист персональних даних»;

8.      Закон України «Про доступ до судових рішень»;

9.      Закон України «Про виконавче провадження»;

10.  Закон України «Про судовий збір».

11.  Інструкція з діловодства у місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, Апеляційному суді АРК Крим та Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ;

12.  Інструкція про порядок роботи з технічними засобами фіксування судового процесу (судового засідання);

13.  Інструкція про порядок роботи з технічними засобами відеозапису ходу і результатів процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції під час судового засідання (кримінального провадження);

14.  Положення про автоматизовану систему документообігу суду;

15.  Правила етичної поведінки працівників суду.