flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено конкурс на заміщення вакантої посади секретаря судового засідання

01 квітня 2019, 16:14

ЗРАЗКИ ДОКУМЕНТІВ ТА ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

 

 

 

 

Додаток 1

до наказу від 01.04.2019  № 4 - ОД.к

 

 

УМОВИ

проведення конкурсу

на зайняття вакантної посади державної служби категорії «В»

секретаря судового засідання канцелярії  

Ленінського районного суду м. Полтави

 

ЗАГАЛЬНІ   УМОВИ

Посадові обов’язки

1.                  1. Здійснює   судові   виклики   та   повідомлення   в   справах,   які знаходяться у провадженні судді відповідно до вимог процесуального законодавства та Інструкції з діловодства, слідкує за поверненням до суду підтвердження про їх отримання і долучає їх до матеріалів справ; оформлює заявки до відділів поліції, адміністрації місць попереднього ув'язнення про доставку до суду затриманих та обвинувачених осіб, готує копії відповідних судових рішень.

2.                  2. Здійснює оформлення та розміщення на стендах суду списків справ, призначених до розгляду.

3.                  3. Перевіряє наявність і з'ясовує причини відсутності  осіб, яких викликано до суду, і доповідає про це головуючому судді.

4.                  4. Здійснює перевірку осіб, які викликані в судове засідання, та зазначає на повістках час перебування в суді.

5.                  5. У разі відсутності судового розпорядника, вручає особам, які беруть участь у судовому  розгляді справи, присягу свідка, потерпілого, експерта , пам’ятку про їх права і обов’язки передбачені  процесуальним законодавством України.

6.                   6. Забезпечує фіксування судового засідання технічними засобами згідно з Інструкцією про порядок фіксування судового процесу технічними засобами.

7.                  7. Веде журнал судового засідання, протокол судового засідання. Роздруковує журнал судового засідання і долучає до матеріалів справи,  записує його в 2-х екземплярах на цифрових носіях (створює робочу і архівну копію).

8.                  Здійснює фіксування процесуальних дій у режимі відеоконференції за допомогою технічних засобів відповідно до вимог Інструкції про порядок роботи з технічними засобами відеозапису ходу і результатів процесуальних дій проведених у режимі відеоконференції під час судового засідання (кримінального провадження).

9.                  У разі наявності відповідних заявок здійснює надсилання учасникам судового процесу:

    - судової повістки в електронній формі за допомогою SMS – повідомлення;

    - процесуальних документів в електронному вигляді, паралельно з документами у паперовому вигляді.

     10. Здійснює оформлення копій судових рішень  для направлення сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі й фактично не були присутніми  в судовому засіданні при розгляді справи.

    11.Здійснює заходи щодо вручення копії вироку засудженому або
виправданому відповідно до  вимог Кримінального процесуального кодексу України.

   12.Готує виконавчі листи у справах, за якими передбачено негайне виконання рішень.

   13. Оформлює матеріали судових справ згідно вимог Інструкції з діловодства, вносить до автоматизованої системи документообігу суду інформацію про результати розгляду справи і здійснює передачу справ до канцелярії суду.

   14. В Журналі розгляду судових справ і матеріалів суддею робить відмітки про результати розгляду справ і матеріалів, які розглядались суддею протягом робочого дня.

  15. Діє в межах прав користувача «секретар судового засідання» щодо використання автоматизованої системи документообігу суду.

16. Веде табель обліку робочого часу присяжних, складає довідки про виконання чи невиконання присяжним обов’язків в суді.

17 Вживає невідкладні заходи щодо передачі до канцелярії суду кримінальних проваджень і справ, з метою оперативності направлення їх до судів вищих інстанцій.

  18. Виконує    інші    доручення   голови суду,  судді,    керівника    апарату суду, заступника керівника апарату, старшого секретаря та помічника судді, що стосуються організації розгляду судових справ.

Умови оплати праці

1.        посадовий оклад згідно із штатним розписом – 3810 грн.;

2.        надбавка до посадового окладу за ранг державного службовця, відповідно до частини першої статті 52 Закону України «Про державну службу», Постанови Кабінету Міністрів України від 18.01.2017 №15 «Питання оплати праці працівників державних органів»;

3.        надбавка за вислугу років на державній службі, відповідно до частини першої статті 52 Закону України «Про державну службу»; премії виплачуються в межах фонду преміювання залежно від особистого внеску державного службовця в загальний результат роботи державного органу.

 

Інформація про строковість чи безстроковість призначення на посаду

           

          на постійній основі

Перелік документів, необхідних для участі в конкурсі, та строк їх подання

1.                 Копія паспорта громадянина України.

2.                 Письмова заява про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів щодо зайняття посади державної служби, до якої додається резюме у довільній формі.

3.                 Письмова заява, в якій особа повідомляє, що до неї не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України "Про очищення влади", та надає згоду на проходження перевірки та на оприлюднення відомостей стосовно неї відповідно до зазначеного Закону або копію довідки  встановленої форми  про результати такої перевірки.

4.                 Копія (копії)  документа (документів) про освіту.

5.                 Заповнена особова картка встановленого зразка.

6.                 Декларація особи, уповноваженої на виконання функцій держави бо місцевого самоврядування,  за минулий рік.

7.                 Оригінал посвідчення атестації щодо вільного володіння державною мовою.

 

         Строк подання документів: 15 календарних днів  з дня оприлюднення  інформації про проведення конкурсу на офіційному сайті Національного агентства  з питань державної служби. Останній день подачі документів – 15 квітня 2019 року (включно).

Дата, час і місце проведення конкурсу

 18 квітня 2019 року о 10:00 год.,

  за адресою: 36022, м. Полтава, вул. Анатолія Кукоби, 37

Прізвище, ім’я та по батькові, номер телефону та адреса електронної пошти особи, яка надає додаткову інформацію з питань проведення конкурсу

Отюська Ірина Юріївна;

тел. (0532) 60-14-23.

inbox@ln.pl.court.gov.ua

 

 

 

 

 

Кваліфікаційні вимоги

Вимоги

Компоненти вимоги

Освіта

вища освіта ступеня не нижче молодшого бакалавра

або бакалавра

Досвід роботи

       не потребує

Володіння державною мовою

вільне володіння державною мовою

Вимоги до компетентності

Вимоги

Компоненти вимоги

Уміння працювати з комп’ютером

(рівень користувача,

зазначити необхідні спеціалізовані програми, з якими повинна вміти працювати особа)

рівень досвідченого користувача; досвід роботи з офісним пакетом

Microsoft Office (Word, Excel); навички роботи з інформаційно- пошуковими системами в мережі Інтернет

 

Необхідні ділові якості

аналітичні здібності, навички контролю, вміння розподіляти роботу, виваженість, здатність концентруватись на деталях, уміння дотримуватись субординації, адаптивність, стресостійкість, оперативність, вміння визначати пріоритети, навички розв’язання проблем, уміння працювати в команді

 

 

Необхідні особистісні якості

інноваційність, ініціативність, порядність, дисциплінованість, тактовність, готовність допомогти, емоційна стабільність, контроль емоцій, комунікабельність, повага до інших, відповідальність

 

 

Професійні знання

Вимоги

Компоненти вимоги

Знання законодавства  

1.         Конституція України;

2.         Закон України «Про державну службу»;

3.         Закон України «Про запобігання корупції».

Знання спеціального законодавства, що пов’язане із завданнями та змістом роботи державного службовця відповідно до посадової інструкції (положення про структурний підрозділ)

1.      Цивільний процесуальний кодекс України;

2.      Кримінальний процесуальний кодекс України;

3.      Кодекс адміністративного судочинства України;

4.      Кодекс України про адміністративні правопорушення

5.      Закон України «Про судоустрій і статус суддів»;

6.      Закон України «Про доступ до публічної інформації»;

7.      Закон України «Про захист персональних даних»;

8.      Закон України «Про доступ до судових рішень»;

9.      Закон України «Про виконавче провадження»;

10.  Закон України  «Про судовий збір».

11.  Інструкція з діловодства у місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, Апеляційному суді АРК Крим та Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ;

12.  Інструкція про порядок роботи з технічними засобами фіксування судового процесу (судового засідання);

13.  Інструкція про порядок роботи з технічними засобами відеозапису ходу і результатів процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції під час судового засідання (кримінального провадження);

14.  Положення про автоматизовану систему документообігу суду;

15.  Правила етичної поведінки працівників суду.